Nieuws / Remco Campert in het Concertgebouw

24.06.2010

Remco Campert in het Concertgebouw

 

De Nederlandse jazzmuzikant Benjamin Herman is gevraagd om drie Robeco Zomerconcerten avonden te programmeren in het Concertgebouw.

Vrijdag 6 augustus staat geheel in het teken van Sax & Lyrics, en de samenwerking met Remco Campert in het bijzonder. Benjamin Herman zal deze avond werk van zijn met een Edison onderscheiden cd Campert ten gehore brengen, met als special guest: de dichter zelf, Remco Campert. Deze muziek is sinds het verschijnen van dit album in 2007 slechts twee keer live uitgevoerd.

Bezetting: Benjamin Herman, Pete Philly, Remco Campert, Gideon van Gelder, Kasper Kalf, Joost Kroon, dj Jules Deelder.

In de zomer van 2006 werd Benjamin Herman gevraagd om muziek te schrijven voor Tijd duurt één mens lang, een documentaire over schrijver Remco Campert. Benjamin schreef muziek, geïnspireerd op verschillende gedichten van Campert en verzorgde tevens de titel- en eindmuziek. Naast de gedichten was vooral de bijzondere, openhartigheid van Campert in de film van invloed op Hermans muziek.

De muziek in de documentaire duurde bij elkaar een kwartier. Door extra materiaal te schrijven, geïnspireerd op deze documentaire, en de al bestaande stukken meer uit te werken en opnieuw op te nemen, produceerde Herman in 2007 een volledig album; Campert. Op dit album ook een bijzondere bijdrage van Campert te horen op het nummer Lamento. Het allbum Campert eindigde in 2009 als derde bij de prestigueze Gilles Peterson orldwide Jazz Awards.

Naast het optreden met Remco Campert zal Benjamin Herman ook het podium delen met Pete Philly. Na afloop van de concerten zal Jules Deelder de muziek verzorgen tijdens de afterparty.

Klik hier voor meer informatie over de Robeco Zomerconcerten en voor tickets.

Meer over de auteur

Remco Campert

Remco Campert (1929) is dichter, romancier en columnist. Voor zijn poëzie ontving hij onder meer de Reina Prinsen Geerligsprijs, de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam, de Jan Campertprijs, de P.C. Hooft-prijs en De Gouden Ganzenveer. In 2015 werd hij bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren. De vader van Remco Campert was de dichter Jan...

Remco Campert

Meer nieuws

  • Vijftig jaar Gerrit Komrij

    Gerrit Komrij debuteerde vijftig jaar geleden met de bundel Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten. In de meer dan veertig jaar daarna publiceerde hij een twintigtal reguliere bundels, in 2004 voor het laatst tussentijds samengebracht onder de titel Alle gedichten tot gisteren. Ter gelegenheid van vijftig jaar dichterschap is deze verzameling verder aangevuld in Alle...

    Meer19.02.2018
  • De Bezige Bij presenteert De bloemen van Jan Siebelink

    Jan Siebelink is de schepper van vele onvergetelijke personages. Maar als stille getuigen zijn er in al zijn romans en verhalen ook altijd de bloemen en de planten. Op de achtergrond vertellen ze een eigen verhaal, de geschiedenis van de kwekerij, en uiteindelijk zeggen ze ook veel over Jan Siebelink zelf. In dit wonderschone, rijk...

    Meer12.02.2018