Nieuws / Paul Baeten Gronda nominatie Academica Debutantenprijs

07.07.2010

Paul Baeten Gronda nominatie Academica Debutantenprijs

Nemen wij dan samen afscheid van de liefde van Paul Baeten Gronda is genomineerd voor de Academica Debutantenprijs 2010.

De nominatiejury heeft uit de 72 ingezonden Nederlandse en Vlaamse fictiedebuten vijf kanshebbers geselecteerd. De hoofdprijs bestaande uit de Academica Award en 15.000 euro wordt in september 2010 voor de vijftiende keer uitgereikt.

Alle door de uitgeverijen ingezonden boeken in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig fictiedebuut, zijn uitgegeven tussen 1 oktober 2008 en 30 september 2009. De jury heeft na een voorselectie- een longlist van 16 titels – vijf debuten geselecteerd. Nu is het aan de lezers, de publieksjury, om te bepalen wie de winnaar wordt van de Academica Debutantenprijs 2010. Enkele eerdere winnaars van de prijs waren Anna Enquist (1994), Erwin Mortier (2000) en Marieke van der Pol (2007).

 

Deelnemen aan de lezersjury?

Het enige vereiste is dat de deelnemer ten minste één genomineerd boek leest en dit vervolgens beoordeelt aan de hand van een beoordelingsformulier. U kunt het digitale beoordelingsformulier hier op de site invullen, of u kunt het beoordelingsformulier downloaden als pdf of word document. Dit kunt u dan invullen en per email versturen of afdrukken en per post opsturen. U kunt stemmen t/m 10 september 2010.

www.academicadebutantenprijs.nl

Meer nieuws

  • Vijftig jaar Gerrit Komrij

    Gerrit Komrij debuteerde vijftig jaar geleden met de bundel Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten. In de meer dan veertig jaar daarna publiceerde hij een twintigtal reguliere bundels, in 2004 voor het laatst tussentijds samengebracht onder de titel Alle gedichten tot gisteren. Ter gelegenheid van vijftig jaar dichterschap is deze verzameling verder aangevuld in Alle...

    Meer19.02.2018
  • De Bezige Bij presenteert De bloemen van Jan Siebelink

    Jan Siebelink is de schepper van vele onvergetelijke personages. Maar als stille getuigen zijn er in al zijn romans en verhalen ook altijd de bloemen en de planten. Op de achtergrond vertellen ze een eigen verhaal, de geschiedenis van de kwekerij, en uiteindelijk zeggen ze ook veel over Jan Siebelink zelf. In dit wonderschone, rijk...

    Meer12.02.2018