Nieuws / Koen Peeters te gast bij de Nacht van de Geschiedenis

16.10.2017

Koen Peeters te gast bij de Nacht van de Geschiedenis

© Koen Broos

Op zaterdag 28 oktober wordt de Maand van de Geschiedenis op feestelijke wijze afgesloten met de Nacht van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘geluk’ en zal niemand minder dan Koen Peeters, auteur van De mensengenezer, te gast zijn.

Peeters zal een lezing geven over koloniaal geluk: een vreemde, schuldbeladen vorm van weemoed, toe-eigening en paternalisme. Hij slaat een brug tussen Amsterdam en Brussel, tussen Indonesië en Congo en vertelt over een taxirit in Kinshasa met een oude pater en een bijzonder schilderij uit het Rijksmuseum, ‘De onderwerping van Diepo Negoro’ van Nicolaas Pieneman.

Koen Peeters zal spreken van 22:15 tot 22:55. Voor meer informatie over de Nacht van de Geschiedenis, klik hier.

 

 

 

 

Meer over de auteur

Koen Peeters

Koen Peeters (1959) is romancier. Zijn Grote Europese roman stond op de Libris-shortlist. Met De bloemen won hijde Bordewijkprijs. Zijn recentste roman over Rwanda, Duizend heuvels, kreeg de E. du Perronprijs.

Koen Peeters

Meer nieuws

  • Daan Heerma van Voss spreker op 4 en 5 mei

    Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, houdt op 4 mei de toespraak tijdens de Nationale Herdenking op de Dam. Daarvoor houdt schrijver Daan Heerma van Voss de 4 mei-voordracht in De Nieuwe Kerk. De Nationale Viering Bevrijding op 5 mei begint in de provincie Fryslân met de 5 mei-lezing van filosoof en...

    Meer08.01.2018
  • Mohsin Hamid opent het Winternachten Festival

    Van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari zal Mohsin Hamid in Nederland zijn voor het Winternachten Festival. Ruim tachtig schrijvers, dichters en jonge literaire talenten komen uit de hele wereld naar Den Haag: tijdens de vier sfeervolle dagen van het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag vertellen zij vanuit eigen perspectief en verbeelding...

    Meer05.01.2018