Nieuws / Koen Peeters te gast bij de Nacht van de Geschiedenis

16.10.2017

Koen Peeters te gast bij de Nacht van de Geschiedenis

© Koen Broos

Op zaterdag 28 oktober wordt de Maand van de Geschiedenis op feestelijke wijze afgesloten met de Nacht van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘geluk’ en zal niemand minder dan Koen Peeters, auteur van De mensengenezer, te gast zijn.

Peeters zal een lezing geven over koloniaal geluk: een vreemde, schuldbeladen vorm van weemoed, toe-eigening en paternalisme. Hij slaat een brug tussen Amsterdam en Brussel, tussen Indonesië en Congo en vertelt over een taxirit in Kinshasa met een oude pater en een bijzonder schilderij uit het Rijksmuseum, ‘De onderwerping van Diepo Negoro’ van Nicolaas Pieneman.

Koen Peeters zal spreken van 22:15 tot 22:55. Voor meer informatie over de Nacht van de Geschiedenis, klik hier.

 

 

 

 

Meer over de auteur

Koen Peeters

Koen Peeters (1959) is romancier. Zijn Grote Europese roman stond op de Libris-shortlist. Met De bloemen won hijde Bordewijkprijs. Zijn recentste roman over Rwanda, Duizend heuvels, kreeg de E. du Perronprijs.

Koen Peeters

Meer nieuws

  • Jan Lauwers maakt theaterbewerking van Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans

    Jan Lauwers maakt een theaterbewerking van het meeslepende epos Oorlog en terpentijn van auteur Stefan Hertmans. Na het succes van De kamer van Isabella (2004) over Jan Lauwers’ familiegeschiedenis, duikt Lauwers nu de familiegeschiedenis van Hertmans in, tussen kunst en oorlog, te midden van de Vlaamse strijd. Vlak voor zijn dood, in de jaren tachtig van de...

    Meer16.11.2017
  • Masha Gessen wint National Book Award

    Journaliste Masha Gessen wint dit jaar de National Book Award voor non-fictie voor haar werk De toekomst is geschiedenis, dat op 15 februari 2018 bij de Bezige Bij zal verschijnen.

    Meer16.11.2017