Nieuws / 4 en 5 november: Harry Mulisch Festival 2017

31.10.2017

4 en 5 november: Harry Mulisch Festival 2017

 

Op 4 en 5 november vindt rondom het Leidseplein in Amsterdam het jaarlijkse Harry Mulisch Festival weer plaats. Het festival, dat georganiseerd wordt door het Harry Mulisch Huis, biedt een gevarieerd programma vol literatuur, wetenschap, kunst en poëzie en brengt een ware ode aan Mulisch.

Tijdens dit bijzondere festival vinden verschillende lezingen en evenementen plaats, zoals een avond over het Kwaad en een wervelende literaire talkshow in het Vondelpark. Mis ook niet de leesclub van Alma Mathijsen en de opname van de VN Poëziepodcast van Daan Doesborgh, waarin hij in gesprek gaat met Tonnus Oosterhof over dichters, hun gedichten en de wereld waar ze die vandaan halen.

Meer informatie over het programma van het festival is te vinden via de website van het Harry Mulisch Huis. Ook de tickets zijn hier verkrijgbaar.

Kunt u geen genoeg krijgen van Harry Mulisch? Onlangs bracht De Bezige Bij De aanslag uit in een stevige nieuwe vormgeving, met een knipoog naar het oorspronkelijke omslag. Kijk hieronder om deze bijzondere editie te bestellen.

Meer over de auteur

Harry Mulisch

Harry Mulisch (1927-2010) groeide op als zoon van een Oostenrijks-Hongaarse vader die tijdens de Eerste Wereldoorlog officier was in het leger. Al voor de Tweede Wereldoorlog scheidden zijn ouders en verhuisde zijn moeder naar Amsterdam. Zijn moeder emigreerde naar Amerika, terwijl hij in Nederland achterbleef en zijn schrijversdebuut maakte. In 1946 schreef Mulisch zijn eerste...

Harry Mulisch

Meer nieuws

  • Jan Lauwers maakt theaterbewerking van Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans

    Jan Lauwers maakt een theaterbewerking van het meeslepende epos Oorlog en terpentijn van auteur Stefan Hertmans. Na het succes van De kamer van Isabella (2004) over Jan Lauwers’ familiegeschiedenis, duikt Lauwers nu de familiegeschiedenis van Hertmans in, tussen kunst en oorlog, te midden van de Vlaamse strijd. Vlak voor zijn dood, in de jaren tachtig van de...

    Meer16.11.2017
  • Masha Gessen wint National Book Award

    Journaliste Masha Gessen wint dit jaar de National Book Award voor non-fictie voor haar werk De toekomst is geschiedenis, dat op 15 februari 2018 bij de Bezige Bij zal verschijnen.

    Meer16.11.2017