10.11.2017

ECI Literatuurprijs 2017 én ECI Lezersprijs 2017 gaan naar De mensengenezer van Koen Peeters.

De ECI Literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek van het afgelopen jaar gaat naar De mensengenezer van Koen Peeters. De prijs, die wordt toegekend door een vakjury bestaande uit Nederlandse en Vlaamse beroepsrecensenten, werd dit jaar voor de 31e keer uitgereikt in Theater aan het Spui in Den Haag. Naast een geldbedrag van 50.000 euro...

Lees meer

Nieuws

 • Charlotte Köhler Prijs voor poëzie naar Alfred Schaffer

  Dichter Alfred Schaffer krijgt de Charlotte Köhler Prijs voor zijn bundel Mens Dier Ding. De Charlotte Köhler Prijs is een driejaarlijkse onderscheiding voor een auteur die een hoogstaand proza-, poëzie- of toneelwerk heeft geschreven. Ook bekend gemaakt is de winnaar van het Charlotte Köhler Stipendium, een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een beginnende Nederlandstalige auteur of vertaler....

  Meer24.11.2017
 • Het wonder dat niet omvalt van Ernest van der Kwast Beste Rotterdamse Boek 2017

  Het Beste Rotterdamse Boek 2017 is Het wonder dat niet omvalt van Ernest van der Kwast, zo werd gisteren bekendgemaakt in het Rotterdamse Bibliotheektheater.

  Meer23.11.2017
 • Van Hassel en Tonk on Tour

  Vanaf eind november gaan Bezige Bij-auteur Sanneke van Hassel en Florence Tonk op boekhandeltour. Zij zullen vertellen over wat hen inspireerde en gaan in gesprek met het publiek.

  Meer22.11.2017
 • Mooie woorden voor Nicolaas Matsier van Marjoleine de Vos

  Afgelopen donderdag vond de boekpresentatie plaats van Zonder titel zonder jaar, de dichtbundel van Nicolaas Matsier. Tijdens de presentatie sprak Marjoleine de Vos, dichter en redacteur van NRC Handelsblad, de volgende mooie woorden.

  Meer20.11.2017
 • Vondel Translation Prize naar David McKay voor Engelse vertaling Oorlog en terpentijn

  De Vondel Translation Prize gaat naar David McKay voor War and Turpentine, zijn Engelse vertaling van Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans.

  Meer20.11.2017
 • Jan Lauwers maakt theaterbewerking van Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans

  Jan Lauwers maakt een theaterbewerking van het meeslepende epos Oorlog en terpentijn van auteur Stefan Hertmans. Na het succes van De kamer van Isabella (2004) over Jan Lauwers’ familiegeschiedenis, duikt Lauwers nu de familiegeschiedenis van Hertmans in, tussen kunst en oorlog, te midden van de Vlaamse strijd. Vlak voor zijn dood, in de jaren tachtig van de...

  Meer16.11.2017
 • Masha Gessen wint National Book Award

  Journaliste Masha Gessen wint dit jaar de National Book Award voor non-fictie voor haar werk De toekomst is geschiedenis, dat op 15 februari 2018 bij de Bezige Bij zal verschijnen.

  Meer16.11.2017