Introductie

Wonderbaarlijke maand

Wonderbaarlijke maand

Bestel€ 13,99

Over dit boek

UitvoeringAudio-uitgaven
Co-auteurRamsey Nasr

Daniel Mendelsohn is een bekroond auteur, literatuurcriticus, vertaler, classicus, en docent aan Bard College in New York. Hij schrijft voor onder meer The New York Times, Esquire en Newsweek, en is vaste boekenrecensent voor New York Magazine. Zijn roman Verloren (2006) werd bekroond met verschillende prijzen in binnen- en buitenland, waaronder de National Jewish Book...

Daniel Mendelsohn

Tara Westover (1986) werd geboren in de bergen van Idaho. In 2008 voltooide ze een bachelor geschiedenis aan Brigham Young University. Ze behaalde het jaar erna een master intellectuele geschiedenis en politieke theorie aan Trinity College in Cambridge en werd aangesteld als gastonderzoeker aan Harvard. In 2014 voltooide ze haar promotieonderzoek aan de universiteit van...

Tara Westover

Anthony Adeane is een Londense journalist en documentairemaker. Voor IJle lucht bracht hij jaren door in IJsland, las duizenden pagina’s met verhoren en sprak honderden personen die nauw betrokken waren bij het onderzoek. Zijn documentaire over deze zaak is najaar 2017 te zien bij de BBC en Netflix.

Anthony Adeane

A.J. Finn is het pseudoniem van een voormalig uitgever bij William Morrow in New York. Na zijn studie was Finn recensent van thrillers en redacteur in Londen bij Sphere/Little, Brown. Hij heeft gewerkt met auteurs als Karin Slaughter, J.K. Rowling, Robert Galbraith, Nicci French en Patricia Cornwell.

A.J. Finn

Arthur van den Boogaard (1969) recenseerde vijftien jaar lang wekelijks een sportboek in Het Parool. Hij publiceerde de toonaangevende bloemlezing Sport, en bundelde de beste verhalen uit de wielerliteratuur. In 2014 verscheen van zijn hand Zo speelden wij. Nederland in veertien legendarische voetbalwedstrijden.

Arthur Van den Boogaard

Magnus Brechtken is hoogleraar geschiedenis en directeur van het gerenommeerde Institut für Zeitgeschichte in München. Onder zijn leiding verscheen in 2016 de kritische editie van Mein Kampf die internationaal veel aandacht trok.

Magnus Brechtken

Christina Hosman is ruim tien jaar werkzaam als familiemediator. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en was eerder werkzaam in de culturele sector.

Christina Hosman

Ingrid Hoogendijk is de kleindochter van Michiel Hoogendijk. Na een afwisselende loopbaan in het bedrijfsleven heeft zij ruim tien jaar onderzoek gedaan naar het verleden van haar familie.

Ingrid Hoogendijk

Stephen Fry (1957) is mede door zijn hoofdrol in de verfilming van De ontdekking van de hemel voor iedereen een begrip. Liefhebbers van de Britse komiek kenden hem al van zijn komische rollen in A Bit of Fry and Laurie, The Young Ones en Blackadder, en uit films als A Fish Called Wanda en Wilde,...

Stephen Fry

Daan Borrel (1990) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en is freelancejournaliste. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, De Correspondent en Het Parool over cultuur en seksualiteit. In 2017 stelde ze met huisarts en seksuoloog Peter Leusink de bundel Dit gaat niet over seks samen. In het voorjaar van 2018 verschijnt haar persoonlijke...

Daan Borrel

Aukje Holtrop (1941) studeerde Nederlands in Amsterdam. Ze werkte bij Trouw en Vrij Nederland en was medewerker bij de VPRO-radio. Ze schreef eerder de biografie van kinderboekenschrijfster Nynke van Hichtum.

Aukje Holtrop