Introductie

Ons moeder zei altijd

Ons moeder zei altijd

Jan Hautekiet

Iedereen kent wel enkele levenswijsheden die moeder of vader, oma of opa – vaak tot in den treure toe – meegaf. Ze kwamen voor in alle toonaarden en lengtes. Sommige waren belerend, andere net heel spits of grappig. Zoals: ‘Als mijn grootmoeder wieltjes had, was het een karretje’ of ‘Alles waar een “te” voor staat...Lees meer

Bestel€ 12,99

Over dit boek

Aantal pagina's192
UitvoeringPaperback
Co-auteurVeronique De Tier

Jan Hautekiet (1955) is radiomaker en muzikant. Met het programma Hallo Hautekiet in de jaren negentig besmette hij Vlaanderen met de taalmicrobe. Op Radio 1 presenteert hij elke weekdag het discussieprogramma Hautekiet.

Jan Hautekiet

Samenvatting

Iedereen kent wel enkele levenswijsheden die moeder of vader, oma of opa – vaak tot in den treure toe – meegaf. Ze kwamen voor in alle toonaarden en lengtes. Sommige waren belerend, andere net heel spits of grappig. Zoals: ‘Als mijn grootmoeder wieltjes had, was het een karretje’ of ‘Alles waar een “te” voor staat is slecht, behalve tevreden’. Nadat Jaap Toorenaar de fraaiste wijsheden had gebundeld voor de Nederlandse lezer, besloot Jan Hautekiet op zoek te gaan naar de meest unieke spreuken in Vlaanderen. In dit boek brengt hij de mooiste wijsheden samen en vertelt hij ook over de geschiedenis die erachter schuilt. Hierbij kreeg hij de dankbare hulp van Veronique De Tier, verbonden aan de vakgroep Taalkunde van de Universiteit Gent en voorzitter van de Stichting Nederlandse Dialecten. Ons moeder zei altijd is een bundel vol zoete nostalgie, die alle wijsheid van vroeger opnieuw tot leven wekt.

Ook beschikbaar als

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader